بارکد خوان لیزری

بارکد خوان لیزری دستگاهی است که با استفاده از نور لیزر اطلاعات موجود در بارکدها را رمزگشایی، ثبت و ذخیره می کند.

مکانیزم بارکدخوان لیزری

در بارکدخوان های لیزری، سیستم اپتیک اسکنر یک پرتو لیزر تولید کرده و از یک لنز برای تمرکز پرتو استفاده می کند. یک آینه نوسانی پرتو را در نوار مقصد به سرعت حرکت می دهد تا یک خط لیزری ایجاد شود که بارکد را اسکن کند.

سپس سیستم اپتیک که شامل یک فوتودیود نوری است، نور لیزر منعکس شده را از بارکد بازیابی می کند و نور را روی یک آشکارساز متمرکز می کند. مجموعه اپتیک همچنین به اسکنر اجازه می دهد تا نور خارجی را که ممکن است با نور لیزر تداخل ایجاد کند، دفع کند.

سپس یک آشکارساز، نور لیزر منعکس شده را به سیگنال الکتریکی آنالوگ تبدیل می‌کند و تغییرات را روی سیگنال آنالوگ به داده‌های دیجیتالی تغییر می‌دهد. داده های دیجیتال توسط رمزگشای اسکنر پردازش می شود و یک الگوریتم نمادشناسی برای تفسیر داده ها اعمال می شود. در نهایت اطلاعات را از طریق یک رقم چک تأیید می کند، معمولاً آخرین رقم یک بارکد که به اسکنر اطلاع می دهد که آیا داده ها به درستی اسکن شده اند یا خیر و همچنین داده ها را به میزبان متصل ارسال می کند.

بارکدخوان های لیزری می توانند مانند سایر بارکدخوان های یک بعدی و دو بعدی به صورت بیسیم یا سیمی باشند. نمونه های سیمی با استفاده از یک کابل اطلاعات را به کامپیوتر ارسال می کنند، در صورتی که بارکدخوان های بیسیم با استفاده از بلوتوث یا وای فای این کار را انجام می دهند.

مزایای بارکدخوان لیزری

علیرغم اینکه بارکد خوان های لیزری یک فناوری قدیمی هستند، هنوز هم برخی از مزایای عملیاتی را به خوبی ارائه می دهند. بارکد خوان های لیزری نیازی به پردازشگر تصویر ندارند. این بارکدخوان ها همچنین سرعت عمل بالای دارند و می توانند تا 1300 اسکن در ثانیه انجام دهند. در نهایت، از آنجایی که بارکد خوان های لیزری، از لیزر استفاده می کنند اساساً مهم نیست که نور چقدر از منبع دور باشند، بارکدخوان های لیزری می توانند بارکدهای یک بعدی را از فواصل نسبتاً طولانی با استفاده از اپتیک های ویژه بخوانند. علاوه بر این بارکد خوان های لیزری قیمت بسیار مناسبی دارند و در مقایسه با بارکدخوان های ایمجیر دو بعدی ارزان تر هستند.

در ابتدا بارکدهای یک بعدی، فقط توسط لیزر قابل خواندن بودند اما امروزه بارکدهای یک بعدی علاوه بر بارکدخوان های لیزری با استفاده از بارکدخوان های دو بعدی تصویرگر نیز اسکن می شود. اما بارکدخوان های لیزری به دلیل قیمت مقرون به صرفه خود همچنان نیز محبوب هستند. اسکنرهای لیزری از پرتو لیزر به عنوان منبع نور استفاده می‌کنند و اطلاعات موجود در تصویر بارکد را رمزگشایی می کنند.